Υπηρεσίες Για Εφήβους

Οι επιλογές που κάνουμε σήμερα
καθορίζουν την αυριανή μας εξέλιξη

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Οι πιο συχνοί προβληματισμοί που ακούμε από τους εφήβους είναι ότι δεν ξέρουν με τι θα ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά και ότι δε γνωρίζουν τις επιλογές που δίνονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Μέσα από το πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Map your Path, καταφέρνουμε να διερευνήσουμε τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις των εφήβων και να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις σταδιοδρομίας.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 συναντήσεις, 70’-90΄ λεπτών. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εφαρμόζονται τεχνικές συμβουλευτικής συνέντευξης, χορηγούνται ψυχομετρικά εργαλεία και δίνεται όλη η πληροφόρηση για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδας. Ολοκληρώνοντας, ο/η συμβουλευόμενος/η έχει στα χέρια του μια συνολική ατομική αναφορά και έχει χαρτογραφήσει τις πιθανές επαγγελματικές διαδρομές του.

Μηχανογραφικό Δελτίο

Άκρως σημαντική στιγμή για την είσοδό μας στο Πανεπιστήμιο αποτελεί η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, λόγω της σπουδαιότητάς της πρέπει να γίνεται μεθοδικά και στοχευμένα. Οι αλλαγές που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αμέτρητες με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η συμβολή ειδικού συμβούλου.

Η συνάντηση για το Μηχανογραφικό Δελτίο διαρκεί 120’,

Πραγματοποιείται συνήθως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων Εξετάσεων όπου αναλύονται τα Τμήματα του εκάστοτε επιστημονικού πεδίου και οι προοπτικές που προσφέρουν. Ακόμη, εξετάζουμε τις πιθανές μετεγγραφές, τις μετακινήσεις και τα κριτήρια που κάθε χρόνο θεσπίζονται. Τέλος, η ιεράρχηση των Τμημάτων γίνεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του/της υποψηφίου, τα ενδιαφέροντά του και με γνώμονα την ασφάλεια σε ενδεχόμενη άνοδο ή πτώση των μορίων.

Σπουδές Στο Εξωτερικό

Οι σπουδές στο εξωτερικό αντιπροσωπεύουν μια δημοφιλή επιλογή για τους εφήβους ακόμη και σε προπτυχιακό επίπεδο. Τα ερωτήματα είναι πολλά όπως: Σε ποια χώρα να σπουδάσω; Ποιο είναι καλό Πανεπιστήμιο για τον τομέα μου; Το Πανεπιστήμιο έχει δίδακτρα; Υπάρχουν αρκετοί φοιτητές στην πόλη που θέλω να σπουδάσω;

Καθοδηγούμε την έρευνα για την εξεύρεση του -ιδανικού για σένα- προγράμματος σπουδών και υποστηρίζουμε όλα τα διαδικαστικά βήματα ώστε να σε δεχτούν στο Πανεπιστήμιο της επιλογής σου!

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Κλείσε ένα online, 30′, δωρεάν ραντεβού μαζί μας

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας για εβδομαδιαία έμπνευση και νέα!

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή!

Pin It on Pinterest

Μετάβαση στο περιεχόμενο