Πώς θα βρω δουλειά ενώ δεν έχω εργασιακή εμπειρία;

Συγγραφέας: Αθηνά

14 Ιανουαρίου, 2021

“Πώς θα βρω δουλειά ενώ δεν έχω εργασιακή εμπειρία; ” Πώς σου ακούγεται;  Μήπως το έχεις πει και εσύ τουλάχιστον μία φορά; Το πρώτο-πρώτο ερώτημα που δεχόμαστε από νέους και νέες επαγγελματίες που δοκιμάζουν για πρώτη φορά να μπουν στην αγορά εργασίας είναι το εξής:

Ποιος θα με προσλάβει; Υπάρχουν δεκάδες που ψάχνουν δουλειά και δε βρίσκουν ενώ έχουν προϋπηρεσία, και θα βρω εγώ;

Ψυχραιμία!

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στην αγορά εργασίας είναι ότι όλοι ξεκίνησαν με μηδενική εργασιακή εμπειρία. Σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι η ένταξη στην αγορά εργασίας είναι μια εύκολη διαδικασία, δεν είναι όμως ακατόρθωτη ακόμη και για εσένα που δεν έχεις επαγγελματική εμπειρία. Ας δούμε τι μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για τη θέση εργασίας που ονειρεύεσαι.

First things first, πρέπει να ξέρεις τι ψάχνεις

Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν  οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας είναι η μαζική αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων χωρίς σαφή στόχευση και συνεπώς  χωρίς αποτέλεσμα. Ψάξε την προσωπικότητά σου, πριν ψάξεις δουλειά! Πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι ψάχνεις, ποιο ρόλο αναζητάς και σε ποιο χώρο το αναζητάς. Με αυτόν τον τρόπο η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας εξισορροπείται με το πάθος και τον ενθουσιασμό που μπορείς να επιδείξεις, μόνο όταν ΟΝΤΩΣ τα διαθέτεις για τη θέση που αιτείσαι.

Εκπαίδευση, εκπαίδευση και πάλι εκπαίδευση

Έχεις παρατηρήσει ότι βρίσεις θέσεις που σου αρέσουν και σου ταιριάζουν αλλά σχεδόν όλες προϋποθέτουν κάποιες τεχνικές γνώσεις που δε διαθέτεις. Βρίσκεται απόλυτα στο χέρι σου να βελτιωθείς σε αυτές! Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που προσφέρουν ακόμη και δωρεάν αμέτρητα μαθήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: coursera, edx, skillshare, masterclass. Ξεκίνησε σήμερα ένα καινούριο μάθημα σχετικό με τη δουλειά που ψάχνεις και πρόσθεσέ το στο βιογραφικό σου ακόμη και πριν το ολοκληρώσεις!

Δικτύωση

Γνώρισε ανθρώπους που ήδη εργάζονται στο χώρο που ψάχνεις, χωρίς απαραίτητα να ζητάς εργασία. Πού μπορείς να γνωρίσεις επαγγελματίες του χώρου σου; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για δικτύωση από τη γνωριμία με φυσική παρουσία. Η συμμετοχή σε συνέδρια και ημέρες καριέρας που διοργανώνονται από επιχειρήσεις μπορούν να μπουν στα τοπ job search εργαλεία σου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Συζήτησέ μαζί τους, μάθε πληροφορίες για τον τρόπο δουλειάς, τα projects της εταιρείας που σε ενδιαφέρει. Όλα τα παραπάνω γίνονται διαδικτυακά αυτή την περίοδο. Ταυτόχρονα φυσικά, δικτυώσου μέσω του LinkedIn και καλλιέργησε το έδαφος για μια πιθανή συνεργασία

Έξυπνο CV

Δημιούργησε ένα Βιογραφικό Σημείωμα που σε αναδεικνύει! Ως νέος/νέα επαγγελματίας αποτύπωσε όλα τα χαρακτηριστικά σου, τις γνώσεις σου σε ένα στοχευμένο, φρέσκο και σύγχρονο Βιογραφικό που θα κάνει τον αναγνώστη του να θέλει να σε γνωρίσει!

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα και με καθημερινή ενασχόληση, πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα κλείσεις τα πρώτα σου interviews!

Καλή Επιτυχία!

Μπορείς επίσης να διαβάσεις

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας για εβδομαδιαία έμπνευση και νέα!

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή!

Pin It on Pinterest

Μετάβαση στο περιεχόμενο