Home Office, γίνεται;

Συγγραφέας: Αθηνά

11 Νοεμβρίου, 2020

Η νέα πραγματικότητα της πανδημίας έχει αλλάξει, ίσως και για πάντα, τα δεδομένα της εργασίας όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

Η εργασία από το σπίτι αυξάνεται, πολλές εταιρείες παγκόσμια έχοντας δοκιμάσει την τηλεργασία επανεξετάζουν τις δαπάνες για τις εγκαταστάσεις τους και φλερτάρουν με μια πιο μόνιμη βάση τηλεργασίας. Η καινούρια εργασιακή καθημερινότητα έχει αρνητικά και θετικά στοιχεία.

Στα αρνητικά περιλαμβάνονται  τα συναισθήματα απομόνωσης, η έλλειψη επικοινωνίας που είναι πολύ πιθανό να βιώσει ένας εργαζόμενος από το σπίτι.  Ακόμη, ο χώρος εργασίας αποτελούσε μέχρι πρόσφατα γόνιμο χώρος διαπροσωπικών σχέσεων, φιλιών και σχέσεων ζωής, κάτι που φαίνεται να έχει μείνει πίσω.

Από την άλλη μεριά, τα θετικά της εργασίας από το σπίτι είναι τα χαμηλότερα επίπεδα στρες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, η εξοικονόμηση ελεύθερου χρόνου με τον περιορισμό της μετακίνησης ενώ πολλοί βρίσκουν την εργασία από το σπίτι πιο αποδοτική.

Είτε εργαζόμαστε για πάντα από το σπίτι, είτε μόνο για τους επόμενους μήνες, θα καταγράψουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μια λειτουργική καθημερινότητα.

  • Από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να φροντίσουμε είναι η καρέκλα μας στην οποία περνάμε μεγάλο μέρος της ημέρας μας. Μια αναπαυτική καρέκλα εργασίας που υποστηρίζει τη σωστή στάση του σώματός μας είναι απαραίτητη και ίσως η μοναδική επένδυση που θα χρειαστεί να κάνουμε.
  • Φροντίζουμε τον εαυτό μας και δε μένουμε όλη τη μέρα με τις χουχουλιάρικες πιζάμες μας. Φυσικά δε φοράμε τα ρούχα που θα φορούσαμε στο γραφείο ωστόσο θέλουμε τα άνετα ρούχα που θα επιλέξουμε να μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και να ανεβάζουν την ενέργειά μας.
  • Δεν παραλείπουμε να κοινωνικοποιούμαστε ακόμη και από απόσταση. Είναι καλό να συμμετέχουμε όταν θέλουμε, σε ομαδικές κλήσεις και σε ομαδικά chats με τους συναδέλφους μας ώστε να νιώθουμε μέλη της ομάδας μας και να μη χάσουμε την ανθρώπινη οικειότητα.
  • Κάποιες ώρες τη μέρα βγαίνουμε από το σπίτι. Η εργασία από το σπίτι κρύβει τον κίνδυνο να περάσουμε αρκετά 24ωρα στη σειρά χωρίς να έχουμε βγει έξω και αυτό μπορεί να βλάψει την ψυχολογική μας υγεία, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που ίσως είναι πιο εύθραυστη. Δε ξεχνάμε να βρεθούμε ακόμη και για λίγες ώρες εκτός σπιτιού.
  • Κάνουμε διαλείμματα όπως θα κάναμε στο γραφείο μας. Η δουλειά από το σπίτι δεν είναι λιγότερο δουλειά από τη δουλειά στο γραφείο και έχουμε ακριβώς την ίδια ανάγκη να διακόπτουμε την εργασία που είχαμε και στις προ covid συνθήκες

Διατηρούμε την αισιοδοξία μας! Όλο αυτό γρήγορα θα περάσει και ελπίζουμε η εργασία από το σπίτι σύντομα να γίνεται από επιλογή και όχι λόγω υποχρέωσης απέναντι στην παγκόσμια υγεία.

Μπορείς επίσης να διαβάσεις

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας για εβδομαδιαία έμπνευση και νέα!

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή!

Pin It on Pinterest

Μετάβαση στο περιεχόμενο