Να συνεργαστώ με ένα σύμβουλο σταδιοδρομίας; Τι θα κερδίσω;

Μεγάλο μέρος της ζωής μας περιστρέφεται γύρω από τη δουλειά μας. Από μικρή ηλικία, μας ρωτάνε, τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις; Και κάποια στιγμή μεγαλώνουμε. Περνάμε σημαντικά χρονικά διαστήματα αναζητώντας τι θέλουμε να κάνουμε, συζητάμε με φίλους, διαβάζουμε άρθρα, ψάχνουμε τεστάκια αυτογνωσίας και βλέπουμε βίντεο ψάχνοντας σε τι είμαστε καλοί και τελικά ποιο είναι αυτό το κάτι που θα μας ξεσηκώσει.

Πώς θα σου φαινόταν αν είχες μια επαγγελματική βοήθεια σε αυτή την αναζήτηση;

Να αποσαφηνίσουμε ότι ένας σύμβουλος σταδιοδρομίας δεν έχει μαγικές ιδιότητες και δεν θα σου πει ποτέ ότι πρέπει να ασχοληθείς με ένα συγκεκριμένο επάγγελμα. Whaaat;;

Ακριβώς, σωστά διάβασες. Ο σύμβουλος δεν αποφασίζει για σένα, έχει όμως όλα τα απαραίτητα εργαλεία, τις τεχνικές και τη μεθοδολογία για να σε υποστηρίξει ώστε να βρεις το δικό σου επαγγελματικό σου μονοπάτι. Αφού εξετάσετε από κοινού τις επιλογές και τον τρόπο που φτάνεις στις επιλογές, ποια εκπαίδευση πιθανώς χρειάζεσαι, είσαι πια σε θέση να επιλέξεις και η ευθύνη της απόφασης είναι δική σου. Μην τρομάζεις, είναι πολύ διασκεδαστικό!

Υπάρχουν φυσικά και άνθρωποι που έχουν εντοπίσει με τι θέλουν να ασχοληθούν και δυσκολεύονται να φτάσουν στο στόχο τους που συνήθως είναι η εύρεση εργασίας. Ο σύμβουλος απασχόλησης μπορεί να αξιολογήσει τα βήματα που ακολουθείς για την εύρεση εργασίας και να βρει, αν υπάρχει λάθος, στα βήματά σου. Για παράδειγμα, το Βιογραφικό σου Σημείωμα είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό, αναδεικνύει τη μοναδική επαγγελματική σου προσωπικότητα; Κάνεις σωστά όλες τις κινήσεις πριν την αποστολή του Βιογραφικού, αφού το στείλεις και αφού κάνεις συνέντευξη; Ένας σύμβουλος σταδιοδρομίας γνωρίζει πως θα σε εκπαιδεύσει σε όλα τα βήματα και έτσι να έχεις τη βεβαιότητα ότι έχεις εκτελέσει με επιτυχία όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Ένας σύμβουλος που εξειδικεύεται σε ζητήματα εκπαίδευσης και απασχόλησης, δεν είναι ένας πάνσοφος γκουρού που κοιτάζει τη μαγική του σφαίρα και αποφασίζει ποια καριέρα σου ταιριάζει. Δουλειά του είναι να μελετάει καθημερινά την αγορά εργασίας, τα Πανεπιστήμια, τους αναδυόμενους κλάδους και αυτή τη γνώση να τη μεταφράζει σε αληθινές επαγγελματικές επιλογές που συνδέονται με την προσωπικότητά σου και τα επαγγελματικά σου ενδιαφέροντα.

Δεν είναι κακό όταν δυσκολευόμαστε με κάτι να ζητάμε βοήθεια και να θυμόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι και μόνες μας. Μπορεί ένας εξωτερικός παρατηρητής που δε μας γνωρίζει να μας οδηγήσει να δούμε πράγματα του εαυτού μας που δεν τα φανταζόμαστε!

Μπορείς επίσης να διαβάσεις

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας για εβδομαδιαία έμπνευση και νέα!

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή!

Pin It on Pinterest

Μετάβαση στο περιεχόμενο